Featured post

BYE BYE PORES

Produk terbaru keluaran  BVR  ini sangat sesuai untuk rawatan tambahan bagi mereka yang bermasalah pori2 besar dan terbuka -...

Tuesday, 6 December 2016

BISKUT BATANG BURUK







Bahan-bahan:

600 gram tepung gandum
300 gram tepung beras
1 biji santan kelapa
600 gram kacang hijau
400 gram gula (kisar)
3 biji telur
Minyak untuk menggoreng

Cara penyediaan:

1. Panaskan santan hingga mendidih. Tutup api dan sejukkan santan.
2. Sangai kacang hijau dan buang kulit. Kisar hingga halus. Campur dengan gula dan ketepikan.
3. Gaul tepung denga santan yang telah dimasak. Masukkan telur dan uli.
4. Canai hingga nipis dan potong ikut saiz 2cm x 3cm. gulung dan biarkan tengah-tengahnya berlubang.
5. Potong kecil dan goreng.
6. Setelah garing, angkat dan isikan bahagian tengah yang berlubang dengan campuran gula dan kacang hijau tadi.

##SELAMAT MENCUBA

No comments:

Post a Comment

 
TERIMA KASIH KERANA DATANG KE BLOG RIFFZSHOP